Juoru, oletus ja spekulaatio, tuo epäpyhä kolmio, joka yhdistettynä asioiden ottamiseen henkilökohtaisesti saa aikaiseksi mielen ja yhteiselon hämminkiä, että ne pitäisi lailla kieltää. Tämä siinä tapauksessa, että siitä olisi jotain hyötyä.Mieleni tekisi todella huutaa apua tämän suhteen.

Juoruja vastaan me tarvitsemme pandemia rokotusta enemmän kuin mitää influessa-aaltoa vastaan. Siis juorupiikki pakolliseksi kaikille sillä juoru on pahin pöpö mitä yhteisössä voi liikkua. Sen pohjana on hyvin usein oletus ja oletuksiin pohjautuva spekulaatio. Me levitämme joskus hyvässä uskossa olettamuksiin perustuvia asioita eteenpäin ja vaikka se kerrotaan toiselle omana uskomuksena, on vaara että joutuessaan juorumyllyyn se muuttuu ”oikeaksi” varmalta taholta kuuluksi asiaksi, jota sitten kauhistelemme ja pahimmassa tapauksessa aloitamme toimenpiteitä sen pohjalta.

Kun muistamme, että puhuttu puhe on ammuttu nuoli, jota ei saa enää takaisin. Oletuksella suuntaamme tuon nuolen minne sattuu ja yleensä se sattuu.