Nyt olen keksinyt miten sekä laihdun, että hillitsen ilmastonmuutosta. Luin Talouselämä-lehdestä artikkelin, jossa sanotaan muun muassa se, että kun syö lautasen tyhjäksi, ei tarvitse mennä pihviboikottiin ilmaston vuoksi. Ruotsalainen instituutti, joka on asioita tutkinut väittää, että ruoan haaskauksella on yhtä suuri ympäristöjälki kuin naudan lihan syömisellä. Nyt ei muuta kuin ostamaan kaupasta vain se mitä tarvitaan. Tällöin ruoka ei ehdi pilaantua eikä sitä heitetä pois.

Lauhduttamista ja ilmastointiasioita edistävänä tekijänä on vielä se, että lopetan napostelun, limut, karkit, ja muut turhat herkkupalat. Näiden vähentäminen vaikuttaa ilmastoon enemmän kuin perusruoan pienempi kulutus.

Kertaan tässä askeleet, joihin nyt sitoudun omassa mielessäni:

a)    Syön lautasen tyhjäksi (niin kuin en sitä olisi tähänkin saakka tehnyt). En osta ruokaa niin paljon, että se ehtii pilaantumaan. (Akka käy meillä kyllä kaupassa. Mutta jos käyn ostoksilla.)

b)    Lopetan karkin, sipsien ja muiden herkkujen napostelun.

c)     Lisäksi alan siirtyä syömään kasvisruokaa niin paljon kuin se on mahdollista.

 

Tiesinhän minä, että kun aikani odotan, löydän keinon, jolla voin vaikuttaa ilmastonmuutokseen myönteisellä tavalla. Ei kun syömään.