Kirjoitin tuossa aamusivuilla eräästä tunnetusta miehestä ja minun oli tarkoituksena kirjoittaa sana elämänkerta mutta kirjoitin kuitenkin elämänkirja. Jäin sitten miettimään mikä ero on elämänkerralla ja –kirjalla. Ehkä elämänkerrassa kerrotaan ne tapahtumat ja sattumukset mitä ihmiselle on elämänsä aikana sattunut ja tapahtunut, ne maineteot ja suurimmat ilot ja surut. Siihen kirjataan ja kerrotaan myös asiat, joita pidetään miellyttävinä.

Entä sitten elämänkirjaan, mitä minä siihen kirjoittaisin. Sen sijaan, että kertoisin miellyttävistä asioista, onkin mielestäni tärkeää mainita mikä on hyvää ja mitä ihminen on oppinut matkalla vanhuuteen ja toivottavasti myös viisauteen. Tärkein kriteeri on se mikä on hyvää. Uskon, että niin sanotuista pahoista kokemuksista on ammennettavissa hyvä oppi tai oikeastaan oppi hyvästä ja omasta suhtautumisestaan sekä hyvään, että pahaan.

Jos kirjoitan elämänkerran, voi saada aikaiseksi paksun teoksen, vaikkei elämäni olekaan ollut mitenkään tavallisuudesta poikkeava. Miten on laita jos kirjoitan elämänkirjan. Kuinka ohueksi teokseni jäisi?