Tässä taas on funsittava mikä toisi lukijalle lisäarvoa. En sellaista keksinyt niin päädyin kirjoittamaan alla olevat:

1.      Mitä vastasit lapsena, kun sinulta kysyttiin, mikä sinusta tulee isona?

Tämä on minulle ollut aivan selvä. Lapsena minulla oli olemassa vain kaksi mahdollisuutta, minusta ei voinut missään nimessä tulla muuta kuin upseeri tai tukkijätkä.

Miksi näin? Upseeri oli selvä, kasvoin sotilasalueella ja kaikki leikkini olivat sotilasleikkejä, joissa tietysti olin sankari. Tuo tukkijätkä unelma tipahtaa samaan sankarilokeroon. He olivat suomalaisissa elokuvissa karskeja, rehtiä ja oikeidenmukaisia jätkiä, mitä nyt vähän laskee tukilla koskia, marssii keksit olalla ja laulaa reippaita lauluja ja antaa pahoille miehille selkään ja saa kylän kauneimmat tytöt kumppaneiksi ja lopulta tukkijätkä osoittautuukin olevan varakkaasta perheestä oleva insinööri. Mikäs sen mukavampaan olisi.

2.      Mitkä olivat lempisarjakuviasi?

Sarjakuvat heijastavat samaa muita auttavan sankarin roolia. Pidin kaikesta, joissa sankari ratkaisee ongelmat ja auttaa pulassa olevia ja oikeudenmukainen. Lista on pitkä: Tex Willer, Becos Bill, David Crockett, Buck Jones, Kit Carson, Hopalong Cassidy, Robin Hood, Ivanhoe, Yksininen ratsastaja, Battler Britton, Viidakko, Buffalo Bill, jne. jne.

Kaikki kelpasi kunhan vain sankari pärjäsi.

3.      Mitkä olivat lempipelejäsi?

Mikä skidinä on kliffaa oli kaikki vanhat suomalaiset pelit, joissa liikkua ja touhuta ja joihin yleensä otettiin kaikenikäiset skidit mukaan. Näitä on paljon; rofe ja pollari, 12 tikkua laudalla, kirkonrotat, vinkki jne. Sisällä pelattavista lautapeleistä tietysti Afrikan tähti ja monopoli.

Mielelläni keksin omia juttuja ja sovelsin niitä sotaleikkeihin.

4.      Mikä oli paras syntymäpäiväsi ja miksi?

Tähän pitää vastata, ettei sellaista ole. Olen viettänyt kerran synttärit, johon oli kutsuttu vieraita ja olin silloin 10-vuotias. Iso systeri näki paljon vaivaa niiden järjestämisessä, vieraita oli paljon. Muuta en siitä muista paitsi, että niiden jälkeen flaidasin parhaan kaverin kanssa kunnon nyrkkitappelun jostakin synttäreihini liittyvästä asiasta.


5.      Mitä sellaista olisit ehdottomasti halunnut tehdä, mitä et vielä ole tehnyt?

Tuo kosken laskeminen tukilla on vielä kokematta.


6.      Mikä oli ensimmäinen lempiurheilusi?

En tiedä kuinka monta olympiakultaa ja maailmanmestaruutta olen voittanut hiihdossa. Lapsena kiersin sotilaiden latuja ollen Veikko Hakulinen ja kuka milloinkin. Aina se, joka voitti parhaimmillaan koko Suomen viestijoukkue.

Kaikki yksilölajit ovat aina miellyttäneet minua ja tekee niin edelleen. Nyt lempilajini on sumo-paino. Niiden kundien rinnalla tuntee itsensä pieneksi ja matsi kestää keskimäärin 10 sekuntia eikä ehdi sen aika turhan usein nukahtamaan.

 7.      Mikä oli ensimmäinen musiikki-idolisi?

Skidinä minua ärsytti aina kaikenmaailman lastenlaulut; kissimirrit, pupujussit,oravat, karhunpojat, puttepossut ja muut lällyt. Siihen aikaan musiikin kuuli vain radiosta. Ärsytyksen huippuja olivat jokapäiväiset  kappaleet: Marjatta ja Martti Pokelan Peltoniemen kukko (olen vieläkin sille allerginen) ja Milisa Korjuksen Warum (nykyisin lempikappale).

Mitään varsinaista idolia ei ole ollut, musiikkimaku on muuttunut rataa: Annikki Tähti, 50-luvun rock, Elvis, Belafonte, Beatles ja 60-luvun musa, country musiikki, klassinen ja nyt parasta on oopperamusiikki ja tuo skidinä vihaamani Warum.

8.      Mikä on paras joululahja (tai vastaava) jonka olet saanut?

Tässä taas tulee mieleen ne huonot lahjat eli jokavuotiset villasukat. Mitähän mutsi ajatteli, en niitä koskaan oikein käyttänyt ja aina niitä sain.

Paras lahja; hyvä lapsuus.