Tänään on perjantain 13 päivä ja kaikkien taikauskoisten kannalta paha päivä. Näitä mustan kissan nähdessään sylkijöitä ja tikapuiden alta kulkemisen välttäjiä on Suomen kansassa erään tutkimuksen mukaisesti 21%  ja loput antavat piut paut moiselle höpötykselle.

Onko tuossa taikauskossa mitään perää? Useille taikauskoisille tavoille löytyy jollakin tavalla järkevä selitys, jolla on ollut merkitystä tiettynä aikana tai tietyssä paikassa. Nyt nämä alkuperäiset merkitykset ovat kadonneet miesmuistin, joka on kuulemma 3 kuukautta, syövereihin. Perjantaisin, joiden päivämäärä sattuu olemaan 13, tapahtuu enemmän onnettomuusia. Niin on myös tällaisia perjantaita useampi vuodessa, joten!

Filip Kaunis ja silloinen paavi vangitutti yhtäaikaa kaikissa Euroopan maissa mahtavaksi ja rikkaaksi paisuneen Temppeliherrojen järjestön jäsenet perjantaina 13. päivänä. Aikanakin se oli onnettomuus heille ja onni Filipille ja Paaville. He saivat rahat ja vallan.

Elämässä tapahtuu usein niin kuin ajattelemme ja pelkäämme. Ikään kuin kutsuisimme niitä asioita luoksemme ja puoleemme. Ollessani taikauskoinen ja pelätessäni onnettomuuksia vedän niitä puoleeni.

Vai onko tuokin taikauskoisen uskomus?

Lainaan tuohon loppuun Positiivareiden aamuajatusta:

 

AAMUN AJATUS

Olet siellä missä ajatuksesikin ovat ja olet
matkalla sinne minne ajatuksesi sinua vievät,
halusit sitä sitten tai et.